Kesäkauden paloturvallisuus taloyhtiössä

Kesäkauden huolettomasta vapaa-ajasta voi nauttia, kun varmistuu ensin siitä, että paloturvallisuus on kunnossa. Riskejä kannattaa ennakoida ja niihin varautua, koska vahingon sattuessa aineelliset ja aineettomat vahingot voivat olla suuria.

Varmista sähköpyörien paloturvallinen lataus

Sähköpyörien ja -potkulautojen käyttö lisääntyy kiinteistöissä kesää kohden. Sähköisten liikkumisvälineiden säilytys ja akkujen lataaminen vaativat kuitenkin tarkkuutta. Katso videoltamme lista asioista, mitä sähköpyörien lataamisessa ja säilytyksessä tulisi ottaa huomioon.

Katso video

Turvallisuustiistai-webinaari 6.6. klo 9.00 - 10.00

Kesäkauden tulipaloriskit taloyhtiössä

Kesäkuun webinaarissa puhumme taloyhtiöiden kesäkauden tulipaloriskeistä ja miten hallitus voi puuttua niihin. Webinaarissa annamme myös käytännön esimerkkejä tulipalotapahtumista. Asiantuntijavieraaksi saamme pelastuslaitoksen palomestari Petri Korhosen. Ilmoittaudu maksuttomaan webinaariimme nyt!
Ilmoittaudu webinaariin

Asukkaan paloturvallisuuden muistilista kesälomalle

Oppaassamme on kuvattu 10 tärkeää kohtaa, mitä taloyhtiön asukkaan tulisi kesällä muistaa paloturvallisuuteen liittyen.

Turvallisuustiistai-webinaarin tallenne nyt katsottavissa!

Kesäkauden tulipaloriskit taloyhtiössä

Kesäkuun webinaarissa puhuimme taloyhtiöiden kesäkauden tulipaloriskeistä ja miten hallitus voi puuttua niihin. Webinaarissa annoimme myös käytännön esimerkkejä tulipalotapahtumista. Asiantuntijavieraana oli puhumassa pelastuslaitoksen palomestari Petri Korhonen.

Katso nyt tallenne webinaarista!

Katso tallenne täältä

Vahinkotarina

”Eräässä taloyhtiössä asukas oli ottanut kuumat tuhkat ja laittanut ne pussiin ja autotalliin. Tulipalohan siitä syttyi, joka vaurioitti niin autotallia kuin sen yhteydessä olevia asuntojakin. Kiinteistövakuutus korvasi vahingon, koska tuli oli vaurioittanut kiinteistövakuutuksella vakuutettua omaisuutta. Vakuutusyhtiö kuitenkin vetosi suojeluohjeeseen ja aikoi vähentää korvauksesta 25 %.

Suojeluohjeessa ohjeistettiin, että tuhkaa, hiiliä ja muita itsesyttyviä jätteitä saa säilyttää vain kannellisessa metallisessa astiassa, joka tulee asettaa vähintään parin metrin etäisyydelle syttyvästä materiaalista ja astian saa tyhjentää vasta jätteiden jäähdyttyä vaarattomiksi.”

Lähde: Howden Finland Oy

Etäkoulutus

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on yhteistyötä. Hoidetaan turvallisuutta vahinkojen sijaan.

Lue meistä

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

20 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

70 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 60

palo­turvallisuuden ammattilaista